KIESWIJS ANALYSE

De Studiekeuzetest

De studiekeuzetest van Kieswijs, de Kieswijsanalyse® brengt jouw talenten in kaart, zodat jij vol vertrouwen je eigen studiekeuze kunt maken. Je komt erachter wat jou bijzonder maakt, waar je goed in bent, waar je energie van krijgt, waar je interesses liggen en welke studie (MBO/HBO/WO) daarom bij jou past!

Wij werken met een door Kieswijs ontwikkelde en extern gevalideerde psychologische test. Kieswijs is een landelijk studiekeuze adviesbureau met 19 adviseurs.Onze werkwijze

Je maakt de studiekeuzetest op je computer of tablet. Het kan overal, maar neem er wel de tijd voor.  (Totale duur: ± 1,5 uur)

Daarna volgt een gesprek met één van ons waarin we de resultaten van de Kieswijsanalyse uitgebreid bespreken. Een van de ouders zal in de loop van het gesprek ook aansluiten.(Totale duur: ± 2 uur)

Na het gesprek krijg je een (uitgebreid) rapport van jouw Kieswijsanalyse® en een gericht studieadvies in de mail.
Kosten:
- €820,- voor een rapport met een uitgebreid persoonlijk verslag.
- €699,- voor een rapport zonder persoonlijk verslag.

De Kieswijsanalyse bestaat uit verschillende onderdelen

Persoonlijkheid

Wie ben ik? 

Waar liggen jouw talenten en welke karaktereigenschappen staan op de voorgrond. 

Hoe sta je in de wereld?

Motivatie

Waar krijg ik energie van?

Wat zijn je drijfveren? We kijken naar verschillende aspecten om te zien waar jij energie van krijgt en waardoor je wordt aangezet tot werken.

Interesses


Welke verschillende onderwerpen vind je interessant?

Werkhouding

Hoe werk ik?

Heb je bijvoorbeeld iemand nodig die jou aan het werk zet, of begin je makkelijk uit jezelf? Dit zegt onder andere iets over de manier van studeren die wel of niet bij jou kan passen.


Capaciteiten


Door middel van verschillende oefeningen meten we waar jij aanleg voor hebt (het is geen intelligentietest). Ben je bijvoorbeeld taalkundig of werk je graag met cijfers?


Rapport


Alle resultaten worden per onderdeel geanalyseerd en samengevoegd in een uitgebreid rapport. De uitslag vormt zich in een studiekeuzeadvies. We hebben het over studies en ook over de studentensteden, de (hoge)scholen en universiteiten. Waarom past die ene school wel of niet bij jou? Kortom, een advies op maat in een persoonlijk verslag waar je jarenlang iets aan hebt en die je altijd terug kunt lezen!